Motorverzekering | Veelgestelde vragen


Het afsluiten van een vrijwillige verzekering valt zeker aan te raden. De dekkingen die de Compulsory verzekering biedt zijn immers gelimiteerd. Bij een aanrijding waaraan u schuld heeft betaalt deze verzekering maximaal 80.000 Thai Baht medische kosten voor de tegenpartij (max. 300.000 Baht bij overlijden). Zaakschade is onder de Compulsory totaal niet gedekt. Met een extra ‘All-Risks of Third Party verzekering’ heeft u hogere dekkingen voor lichamelijk letsel/overlijden en is zaakschade ook gedekt.

Het bedrag dat de verzekeringsnemer of begunstigde ontvangt in het geval van blijvende invaliditeit of overlijden.

Dokters-en/of ziekenhuisrekeningen die het gevolg zijn van een motorongeval.

De wettelijke aansprakelijkheidsdekking bij een ‘All-risk of Third Party’ verzekering geldt niet ten aanzien van eerstegraads familieleden. Denk bv. aan uw echtgenote, ouders, kinderen etc.

De Compulsory verzekering keert altijd uit, ook wanneer de bestuurder geen geldig motorrijbewijs heeft. Een vrijwillige, additionele verzekering dekt echter niet wanneer de bestuurder geen geldig motorrijbewijs heeft. Er zijn echter maatschappijen die een autorijbewijs accepteren. U kunt dit bij ons navragen.